MENU

Duwers of figuranten gezocht voor voorstelling op festival cement‏

Dit bericht is helaas verlopen.


Voor de voorstelling - dit gebeurt allemaal tegelijk - zijn we op zoek naar mensen die mee willen doen in de voorstelling. Het concept van de voorstelling is een optocht en alles speelt zich af op karren. Op deze karren staan 5 acteurs die steeds opnieuw voorbij komen, samen of alleen en scenes spelen op de karren.

Wij zijn op zoek naar 5 mensen die deze karren tijdens de voorstelling kunnen duwen. De karren zijn laag bij de grond, dus het is fysiek best een uitdaging. We doen er alles aan om het rollen van de karren zo makkelijk mogelijk te maken. Daarnaast zul je ook een rol als figurant vervullen door zelf ook af en toe over gereden te worden.

De repetities en voorstellingen zijn van 20 t/m 24 maart en spelen op Festival Cement in de grote zaal van de Verkadefabriek in Den Bosch.

Dit zijn de dagen en tijden waarop we je nodig hebben:
Zondag 20 maart van 19:00 - 22:00 (repetitie)
Maandag 21 maart van 17:00 - 22:00 (repetitie + try out 20:00)
Dinsdag 22 maart van 14:00 - 22:30 (fotodoorloop 15:00 + voorstelling 20:00)
Woensdag 23 maart van 18:00 - 21:00 (voorstelling 19:00)
Donderdag 24 maart van 21:00 - 23:30 (voorstelling 22:00)


In Dit gebeurt allemaal tegelijk zien we een parade aan situaties die ongeveer op hetzelfde moment plaats zouden kunnen vinden en die elkaar versterken, verzwakken of relativeren. Kun je betekenis genereren door gebeurtenissen naast of tegenover elkaar te plaatsen?


We kijken naar een wereld vol verwoed worstelende figuurtjes en worden geraakt door hun pogingen. Opgelucht, omdat je eigen poging zo veel minder zwaarte heeft in deze veelheid aan dingen. Want dat is het wonder van de wereld: het gebeurt allemaal tegelijk.

22 maart (première) 21.00 uur, 23 maart 19.00 uur & 24 maart 22.00 uur. Festival Cement. Verkadefabriek (grote zaal), Den Bosch

Regie Eva Line de Boer, tekst Elly Scheele, decor, licht Tim Vermeulen, muziek, geluid Harpo ’t Hart, spel Yolande Bertsch, Ali Çifteci, Benjamin Moen, Belinda van der Stoep, Lisa Verbelen, begeleiding Peter van Meel, Martine Manten, mentor Leonie Clement, zakelijke leiding Andrea van Wingerden, Rick Mouwen, productie Anne Baltus, video Mink Pinster, fotograaf publiciteitsfoto Jeroen Opstelten, Lisa Schamlé, grafische vormgeving Yuri van Poppel.

Deze voorstelling wordt opgedragen aan Igno Sutorius.
Het werk van Eva Line de Boer kenmerkt zich door een sterke stilering van gedrag. Hoe zien mensen eruit in bepaalde situaties en hoe verschuilen ze zich achter de façade van hoe ze denken dat het eruit zou moeten zien? In haar voorstellingen is altijd sprake van een zeker overbewustzijn bij de personages, omdat ze bekeken worden door anderen. Zo verwerkten de figuren in Euphoria hun rouw in het format van een show, werden de mensen in Little Black Dress tentoongesteld en was Familieopstellingen een openbare therapiesessie. In de poging het leven hanteerbaar te maken schuilt voor Eva de hoop. We kunnen de poging alleen zien als we heel nauwkeurig kijken. Naar de wereld als een poppenkast, naar elkaar en naar onszelf.

Eva ontving de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie met Euphoria (Its Festival, 2014) en de René Lobo Stok voor lef, durf & moed (Toneelacademie Maastricht, 2014). Vorig jaar produceerde Festival Cement haar voorstelling Hallo Angst.

Vergoeding:
Diner en reiskosten

[ Dit bericht is helaas verlopen ]

Plaats: Den bosch
Provincie: Noord-brabant
Geplaatst op: Vr. 11 Mrt. 2016
Dit bericht is 526x bekeken

 


Dit is een AD voor: BANGGOOD